top of page

Charlotte Delbeecke

Klinisch orthopedagoog & lichaamsgericht psychotherapeut i.o.

Individuele therapie

Warm welkom. Mijn naam is Charlotte en ik ontmoet je graag in de veilige cocon die ik mijn praktijkruimte mag noemen.

Heb je soms het gevoel dat je vastzit? Merk je dat je niet de beste versie van jezelf bent en loop je vaak tegen dezelfde obstakels aan? Leef je het leven ‘zoals het hoort’, maar niet ten volle zoals jij het écht wil?

Ben je benieuwd naar wie er achter deze belemmeringen zit? Wil je ontdekken wie je werkelijk bent, zonder alle lasten of verwachtingen die je met je meedraagt? Ben je nieuwsgierig naar de kracht die in je zit, die nu slechts getemperd aanwezig is? 

Is het antwoord JA!? Dan gids ik je graag doorheen deze wonderbaarlijke en intense reis naar binnen waarbij jíj plaatsneemt aan het stuur van jouw leven. Maak je klaar om ruimte te geven aan deze innerlijke kracht en te ervaren dat wat je zoekt, eigenlijk al in jou aanwezig is.

Herken je jezelf in een van volgende verlangens?

Ik wil mezelf beter leren kennen en omarmen wie ik ben
Ik wil meer kiezen voor mezelf en mijn grenzen aangeven
Ik wil in mijn kracht staan en op mezelf kunnen vertrouwen 
Ik wil mijn emoties op een gezonde manier kunnen uiten
Ik wil voeling krijgen met wat ik écht wil in het leven
Ik wil breken met bepaalde patronen in mijn leven
Ik wil luisteren naar mijn lichaam en/of begrijpen wat mijn lichamelijke klachten vertellen

…om het leven te leiden dat ik écht wil.

Deze verlangens kunnen momenteel gehinderd worden door bepaalde klachten: laag zelfbeeld, angst, stress, burn-out, lichamelijke klachten, vermoeidheid… Deze symptomen proberen je iets te vertellen en weten vaak net de weg. Naast het in gesprek gaan, kijk ik graag welke sensaties, emoties of pijnen je voelt in jouw lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat onze lichamen emoties vasthouden wanneer we deze niet doorvoelen. Vaak hebben we met ons bewustzijn geen toegang meer tot bepaalde herinneringen, maar onthoudt ons lichaam deze wel. Naast het praten is het dus noodzakelijk dat emoties ruimte krijgen en worden doorvoeld om deze te kunnen transformeren. 

Ik ontmoet je graag in een ongedwongen, veilige sfeer waarin er ruimte wordt gemaakt voor wat je brengt en wat je voelt. Er wordt gewerkt op jouw tempo met respect voor jou en je lichaam.

Spreekt bovenstaande jou aan? Voel je dat dit klopt voor jou? Neem gerust contact op om een eerste gesprek in te plannen of om vragen te stellen waar je eerst nog een antwoord op wil. Het eerste gesprek is vrijblijvend, belangrijk is dat het voor jou goed voelt om verder te gaan.

Wie ben ik? In 2019 startte ik mijn eigen persoonlijke reis naar binnen. Het bleek een intens proces waar ik dankbaarheid voor koester. Lichaamsgerichte psychotherapie bracht me dicht bij mijn authentieke zelf en liet mijn energie ten volle stromen. Mijn verlangen is om ieder deze verbinding met zichzelf te laten ontdekken om volop te genieten van de onbegrensde, pure kracht in zichzelf.

In 2016 voltooide ik mijn studie als klinisch orthopedagoog aan de universiteit van Gent. Sindsdien begeleid ik gedurende acht jaar (jong)volwassenen die op uiteenlopende uitdagingen botsen. In januari 2023 begon ik aan de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie om de link tussen lichaam en geest verder te exploreren en theoretisch te onderbouwen. Naast mijn professionele bezigheden, vind je me in mijn vrije tijd bij mijn partner en vriendinnen, al dansend, in de natuur of in de avondles Arabisch.

410212884_193662650437740_5960419435288493362_n.jpg

Prijs voor een consult

Individueel:

€65  (1u - 1u15)

 

Betaling: Cash, Payconiq of overschrijving

Voor terugbetaling: zie eigen mutualiteit

Achtergrond:

2011-2016 | Master pedagogische wetenschappen - klinische orthopedagogiek

2023-2025 | Lichaamsgerichte psychotherapie i.o.

Erkenning:

Lid van VVO (Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen) 

      

bottom of page