top of page

Nicole Depont

Menopauze consulente

Individuele begeleiding

Menopauze is meer dan “vapeurs” alleen. Wanneer je weet dat we over een termijn van 10 jaar ongeveer 80% van onze hormonen, ons levenselixer verliezen, dan weet je ook en ervaar je misschien ook de impact ervan.

Tijdens de consultatie is het de bedoeling de menopauze beter te begrijpen en hoe om te gaan met de fysieke, mentale en emotionele veranderingen die hiermee gepaard gaan. Evengoed past preventie hier ook in het verhaal.

In deze consultaties kunnen we bespreken:

  • Wat is menopauze

  • Wat je kunt verwachten in de menopauze

  • Praktische tips delen voor het omgaan met symptomen/ klachten, dit in samenspraak met de huisarts als het over hormoonsubstitutietherapie of supplementen gaat

  • Eventueel een persoonlijk welzijnsplan opstellen om het evenwicht te herstellen 

Waar en wanneer

In “praktijk 314” Kortrijksestraat 314 8500 Kortrijk

Elke dinsdag tussen 13u en 21u

Hoe ga ik te werk

Wanneer en afspraak werd gemaakt, via mail, stuur ik u voorafgaande het consult een vragenlijst door. Die vul je in en breng je mee, of stuur je door (nicole.depont@gmail.com). Op die vragenlijst lijst kan je zelf aanbrengen welke klachten voor u het meest uw kwaliteit van leven beïnvloeden en dienen mogelijks aangepakt te worden. 

Achtergrond:

Sinds 1991 tewerkgesteld als verpleegkundige. De eerste 16 jaar in Kortrijk op de dienst urologie en gynaecologie. Daarna en nog steeds in AZ Delta, enerzijds als verpleegkundig specialist urologie en anderzijds als onco-coach voor patiënten getroffen met kanker, voornamelijk prostaatkanker- en blaaskankerpatiënten en sinds kort ook vrouwen getroffen door pelviene oncologie waarvoor ook een menopauzeconsulente soms in het verhaal past.

Verder ben ik gastdocent in Hogent, Vives Roeselare, Brugge, Kortrijk, o.a. voor de opleiding menopauzeconsulente, en geef ik workshops m.b.t. katheterbeleid maar ook voordrachten rond menopauze.

Mijn postgraduaatopleiding menopauzeconsulente werd voltooid in 2016 – 2017 te Vives Kortrijk. 

foto Nicole.jpg

Prijs voor een consult

Intakegesprek:

€60  (1u30)

Consult:
€45 (1u)

 

Betaling: Cash (liefst gepast) of Payconiq

Achtergrond:

1991 - ... | Verpleegkundige

2016-2017 | Postgraduaat menopauze consulente

      

bottom of page